GÖRÜNTÜLÜ

Şehit 2 gerillanın kimlikleri açıklandı

Xakurkê’de şehadete ulaşan 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Zafere kilitlenen ve Apocu fedai tarzı esas alan değerli yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehitlere ilişkin şunları belirtti:

“18 Nisan 2024 günü Xakurkê alanında gerçekleşen düşman saldırılarında Mervan ve Tufan yoldaşlarımız şehadete ulaştı.

Bulundukları her alanda fedaice katılım gösteren Mervan ve Tufan yoldaşlarımız Apocu çizginin yaşamsallaşması için üstün bir çaba sergilediler. Halkımıza yönelik sürdürülen soykırım saldırılarına karşı gerilla saflarında yer alarak işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vuran Mervan ve Tufan yoldaşlarımız farklı bölgelerde gerillacılık yaptı. Partimizin yaşam ahlakını kendilerine temel beslenme kaynağı yaparak örnek birer militan oldular. Sağlam temellerle ve büyük bir inançla sürdürdükleri özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırmayı esas alan Mervan ve Tufan yoldaşlarımız Rêber Apo’ya ve şehit yoldaşlarına sonsuz bir bağlılıkla tüm görevlerini yerine getirmeye çalıştılar. Apocu fedai birer militan olarak amansız bir mücadelenin sahibi oldular. Savaşın olduğu her alana koşan ve halkımızın kazanımlarını korumak için büyük bir emek veren yoldaşlarımız, unutulmaz birer militan olmayı başardılar. Rêber Apo’ya ve şehitlere bağlı bir militan olarak amaçlarına ulaşmak için her zaman en zorlu alanlara kendini önerdiler.

Her alanda devrimci görevlerini başarıyla yapmaya hazır olan Mervan ve Tufan yoldaşlarımız, üstlendikleri tarihi sorumluluklarına sahip çıkarak, yoldaşlarının gönlünde yer edindiler. Zafere kilitlenen ve Apocu fedai tarzı esas alan değerli yoldaşlarımızı tekrardan saygı ve minnetle anıyoruz.

Mervan ve Tufan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşlarımızın mücadelelerini bıraktıkları yerden kararlılıkla sürdüreceğimizin sözünü yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Mervan Zêrevan
Adı Soyadı: Ahmet İbrahim El Ahmet
Doğum Yeri: Heleb
Anne – Baba Adı: Fatma– İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Nisan 2024 / Xakurkê

 

Kod Adı: Tufan Koçer
Adı Soyadı: Ahmet Bayar
Doğum Yeri: Sêrt
Anne – Baba Adı: Taybet – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Nisan 2024 / Xakurkê

 

MERVAN ZÊREVAN

Mervan Zêrevan yoldaşımız Heleb şehrinde yaşama gözlerini açtı. Kürt kültürü ve ulusal bilincle büyüyen yoldaşımız, özüne bağlı bir şekilde yetişti. Erken yaşta Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne sempati duydu. 1997 yılında gerilla saflarına katılan dayısının izinden yürümeyi hayal etti. Ailesine destek olmak için inşaatlarda çalıştı. Emekçi yönü her zaman önde olduğu için ailesi ve çevresi tarafından sevilen ve sözü dinlenen biri olmayı başardı. Partimiz PKK öncülüğünde yürütülen özgürlük mücadelemizi tanıyan, duyan ve sempati besleyen Mervan yoldaşımız özelde Kürt halkına ve diğer halklara yapılan zulme karşı duyarlı bir birey oldu. Sistemin halklara dayattığı asimilasyon ve soykırım politikalarına en iyi cevabın partimiz PKK saflarında olduğunun bilincine vardı. 2007 yılında Özgürlük Hareketimizi daha yakında tanıma fırsatı bulan yoldaşımız arayışlarını derinleştirdi. Önderliğimizin Kürt ve Kurdistan gerçekliğine dair değerlendirmelerini duyan Mervan yoldaşımız eskisi gibi yaşamayı kendine kabul etmedi. Yaşadığı sorgulamalardan ve çevresindeki kimi yurtseverlerle yaptığı tartışmalarla yavaş yavaş Kürt ve Kurdistan gerçekliğini bilince çıkarmaya başladı. Rojava’da yaşanan destansı direnişe katılmak istese de gerillanın anayurdu olan dağlara gıpta ile bakan yoldaşımız yönünü özgür dağlara verme kararı verdi.

2014 yılında özgür dağlarla buluşan Mervan yoldaşımız ilk eğitimini Qendîl alanında aldı. Aldığı eğitimlerle dağ ve gerilla yaşamına kısa sürede adapte olarak pratik çalışmalara dahil oldu. Eğitimlerdeki merakı hızlı bir şekilde gelişmesine neden oldu. Yaşamdaki olgunluğu ve sade katılımı sayesinde yoldaşlarına her zaman yardımcı olmayı bildi. Yeni bir savaşçı olmasına rağmen fedakarlığı ve emekçiliği ile dikkat çekti. Hedefi büyük olan yoldaşımız her çalışmaya büyük bir iddia ile katıldı. Qendîl alanında birçok önemli çalışmada yer alarak tecrübe kazanan yoldaşımız aldığı ideolojik eğitimden sonra belli bir birikim elde etti. Eğitimleri kendini dönüştürme, güçlendirme yeri olarak görerek güçlü bir katılım gösterdi. Katıldığı her eğitimden sonra kendine sınır tanımayarak ilerledi. Gördüğü eksiklerin giderilmesi için çözüm odaklı öneriler yaptı. En olumsuz şartlarda bile alternatif yaratmadaki ısrarı yoldaşlarına örnek oldu. İdeolojik ve askeri eğitimlerde belli bir yetkinlik kazanarak her göreve hazır bir militan olmayı başardı. Dönemin ruhuna göre hareket ederek savaşın kızıştığı alanlara gitme için öneride bulundu. 2015 yılında işgalci TC devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı saldırılara cevap olmak ve düşmana ağır darbeler vurmak için 2017 yılında Xakurkê bölgesine geçen Mervan yoldaşımız, dönemin taktik uygulayıcılarından oldu. Sınır tanımayan ve kendisini hiçbir mekanla sınırlandırmayan bir gerilla olarak mücadele azmini büyüttü.

Xakurkê alanında bulunduğu süreçte canlı, moralli ve fedakarca bir katılımın sergileyerek yoldaşlarına güç kaynağı olmayı başaran Mervan yoldaşımız, görevlerini layıkıyla yerine getirdi. Düşmanın üzerine tereddütsüzce yürüyen cesur bir savaşçı olarak yoldaşlarının gönlünde yer edindi. 18 Nisan 2024 günü Xakurkê alanında gerçekleşen düşman saldırısında şehitler kervanına katılan Mervan yoldaşımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, anısını özgür Kurdistan’da yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.

 

TUFAN KOÇER

Tufan yoldaşımız Sêrt’in Dihê ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gözlerini açtı. Hareketimizin ordulaşmasının ilk kurşunun atıldığı Dihê’de Botan’ın köklü kültürü ile büyüyen yoldaşımız, öz benliğine bağlı yetişti. Ailesinin ve çevresinin yurtsever olmasından kaynaklı Botan’da yaşanan kahramanlık öyküleri ile büyüyen yoldaşımız, her zaman gerilla olmayı hayal etti. Diğer taraftan TC devletinin köy yakma ve gerçekleştirdiği katliamların hikayelerini dinleyerek sisteme karşı öfke duydu. Sistem okullarına gitmeyen yoldaşımız daha çocukluk yıllarında tavrını gösterdi. Ailesine ekonomik destekte bulunmak için çobanlık yaptı. Kurdistan doğasına hayran kalan yoldaşımız araziye hakimiyet konusunda tecrübe kazandı. Kurdistan’da yaşayan her Kürt genci gibi düşman gerçekliğini bizzat yaşayarak tanıdı. Arayışlarını derinleştiren ve sistemdeki çelişkileri gören yoldaşımız gerilla saflarına katılarak soykırımcı TC devletine karşı mücadele saflarında yer alma kararı verdi.

Tufan yoldaşımız 2012 yılında Wan üzerinde gerilla saflarına katıldı. Zagros alanında yeni savaşçı eğitimini alan yoldaşımız gerilla yaşamına ve Zagrosların zorlu zirvelerine adapte oldu. Gerilladaki komünal yaşam ve yoldaşlık ilişkilerinden etkilendi. Aldığı eğitimlerde kendini hem askeri hem de ideolojik anlamda yetkinleştirmek için çabaladı. Sistem okullarını okumamasına rağmen Parti safları içinde okuma yazma öğrendi. Askeri alanda yetkinleşmek istemi fazla olan yoldaşımız kısa sürede Avaşîn bölgesinde yetkin bir gerilla olmayı başardı. Daha iki yıllık bir gerilla iken birçok görevi layıkıyla yerine getirdi. 2014 yılında DAİŞ çetelerinin Rojava’da halkımız şahsında tüm halklara dayattığı soykırım saldırılarına karşı Rojava alanına geçen Tufan yoldaşımız, birçok hamlede yer aldı. Çetelere karşı geliştirilen hamlelerde yer alan yoldaşımız PKK’yi ve Rêber Apo gerçekliğini daha iyi kavrayarak devrimci görevlerine sıkıca sarıldı. Özgürlük saflarına katılarak tarihsel sorumluluklarını yerine getirmek isteyen Tufan yoldaşımız her anında düşmana darbe vurma çabasında oldu. Kendini zafere kilitleyerek birçok eylemde aktif rol üstlendi. Fedai bir mücadele ile Önderliğimizin ve halkımızın özgürlüğüne kavuşacağını farkında olan yoldaşımız, hedefine ulaşmak için her zaman yoğunlaşma içerisinde oldu. Tereddütsüz katılımı ve fedakar yoldaşlığıyla örnek bir militan olmayı başardı.

Savaşta kazandığı askeri yetkinlik ve aldığı eğitimlerle ideolojik birikim kazanan Tufan yoldaşımız yönünü tekrar özgür dağlara dönerek Xakurkê bölgesine geçti. Gerilla alanlarında olmanın gururunu yaşayarak tüm çalışmalara moralli ve heyecanlı bir katılım gösterdi. Yoğun bir pratik içinde olan yoldaşımız, emekçi ve fedakar yapısıyla dönemin görevlerine cevap oldu. İşgalci TC devletinin Medya Savunma Alanları’nda başlattığı işgal operasyonlarına karşı dönemin gerilla taktiklerinin uygulayıcısı oldu. İşgalcilere karşı sergilenen destansı direnişte emeği olan yoldaşımız, Apocu bir militan olarak nerede bir saldırı olursa cevap olmak istedi. Düşmana olan öfkesini eyleme geçirmek isteyen yoldaşımız, yer aldığı eylemlerde fedaice bir katılımın sahibi oldu. Önderliğe ve şehitlere bağlılığın ancak düşmana büyük darbe vurarak ve şehitlerin hayalini gerçekleştirmekle mümkün olabileceğine inanan yoldaşımız bu amaçla daha fazla yoğunlaştı ve her geçen gün mücadelesini büyüttü. İşgalcilerin kısa bir sürede sonuçlandırmak istediği operasyonlara karşı gerillanın iradeli ve cesaretle direnmesinden güç alan Tufan yoldaşımız işgalcilere olan öfkesini daha da biledi. Yeni dönem gerilla taktiklerinin profesyonelce uygulanabilmesi için büyük bir çabanın ve emeğin sahibi olarak yoldaşlarına yardımcı oldu. Zafer dışında hiçbir seçeneği kendisi için kabul etmeyen Tufan yoldaşımız, amacına olan bağlılığı, zafere ulaşmadaki ısrarcı tarzı ve yaşamdaki duruşuyla tüm yoldaşlarında silinmez etkiler yarattı.

Tufan Koçer yoldaşımız sade ve doğal katılımı ile bizlere dopdolu bir mücadele tarihi bıraktı. 18 Nisan 2024 günü Xakurkê bölgesinde şehadete ulaşan Tufan yoldaşımızın bizlere devrettiği mücadele bayrağını zaferle dalgalandıracağımızın ve şehitlerimizin anılarını yaşatacağımızın sözümüzü yineliyoruz.”